Keď si kúpite formu na pečenie ovocného tartu, ale ešte ste naň nenašli ten správny a hlavne spoľahlivý recept, postačí Vám aj pohár s nie obyčajným pudingom a zaváranými jahodami, od ktorých mám doteraz červené prsty.
Ingrediencie na 4 poháre:
- 300 ml mlieko
- 1 Zlatý klas
- 1 žĺtok
- 1 vanilkový cukor
- 1 PL kryštálový cukor
- 1 kyslá smotana
- 1 PL práškový cukor
Postup:
V troche mlieka rozmiešame Zlatý klas so žĺtkom. Zvyšok mlieka dáme zohriať s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Keď mlieko bude teplé, vlejeme doň mlieko so Zlatým klasom a žĺtkom. Vymiešame hustý puding, ktorý necháme za občasného premiešania vychladnúť.
V miske si vymiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, do ktorej pridáme vychladnutý puding. Vyšlaháme na hladký krém, ktorý vrstvíme do pohárov spolu s rozdrvenými sušienkami alebo piškótami a jahodami.
Naplnené poháre by sa mali dať ešte zachladiť do chladničky, ale ak nestihnete, aj tak dobre. ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára