streda 5. júna 2013

"Fresh" cloud dessert


Keď si kúpite formu na pečenie ovocného tartu, ale ešte ste naň nenašli ten správny a hlavne spoľahlivý recept, postačí Vám aj pohár s nie obyčajným pudingom a zaváranými jahodami, od ktorých mám doteraz červené prsty. 


        Ingrediencie na 4 poháre:


  • 300 ml mlieko
  • 1 Zlatý klas
  • 1 žĺtok
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 PL kryštálový cukor
  • 1 kyslá smotana
  • 1 PL práškový cukor         

        Postup:

V troche mlieka rozmiešame Zlatý klas so žĺtkom. Zvyšok mlieka dáme zohriať s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Keď mlieko bude teplé, vlejeme doň mlieko so Zlatým klasom a žĺtkom. Vymiešame hustý puding, ktorý necháme za občasného premiešania vychladnúť. 


V miske si vymiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, do ktorej pridáme vychladnutý puding. Vyšlaháme na hladký krém, ktorý vrstvíme do pohárov spolu s rozdrvenými sušienkami alebo piškótami a jahodami.

Naplnené poháre by sa mali dať ešte zachladiť do chladničky, ale ak nestihnete, aj tak dobre. ;)


         

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára