Ingrediencie:
cesto
- 250 g hladká múka
- 70 g cukor
- štipka soli
- 150 g maslo (palmarín)
- 75 ml vody
krém
- 250 g mascarpone
- 200 g biela čokoláda
- 140 ml smotana na šľahanie
Postup:
Múku preosejeme, pridáme cukor, štipku soli a nastrúhané maslo. Vymiesime cesto za pomoci vody. Cesto zabalíme do fólie a necháme odstáť v chladničke.
Cesto vyvaľkáme na veľkosť formy, v ktorej pečieme, plus nezabudneme na okraje. Je dobré formu pomúčiť. Pečieme na 190 °C asi 10-15 minút s papierom na pečenie a fazuľkou na vrchu, kvôli zaťaženiu cesta. Po 15 minútach odstránime papier a fazuľu a cesto ešte dopekáme približne 10 minút, resp. až kým cesto nie je pekne ružové.
Na krém si rozpustime bielu čokoládu, ktorú keď vychladne, zmiešame s mascarpone a s vyšľahanou smotanou na šľahanie.
Nakoniec už len natrime krém na vychladnuté cesto, poukladáme naň ovocie, v mojom prípade čerešne a odložíme do chladničky až pokým sa nebude koláč servírovať.
Týmto som zahájila a zároveň aj ukončila moju čerešňovú sezónu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára