sobota 23. marca 2013

"Chocolate" muffinky




Základom je cesto nemixovať, len zľahka premiešať sypkú časť s tou tekutou. Cesto by nemalo byť ani veľmi riedke, ani príliš husté.

       Ingrediencie na 12-15, skôr 15 kusov:

         sypká časť
  • 125 g polohrubá múka
  • 125 g hladká múka 
  •   25 g kakao
  • 2 ČL kypriaci prášok do pečiva 

        tekutá časť
  • 125 g maslo (palmarín)
  • 125 g krištáľový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • 150 ml mlieko
      Postup:

V jednej miske zmiešame sypké ingrediencie, v druhej vymiešame cukor s vajciami, pridáme rozpustené maslo spolu s mliekom. Sypkú časť premiešame s tekutou a nakoniec pridáme 100 g nasekanej horkej čokolády. Dobrou radou je pridať do cesta lesné ovocie, ktoré je kyslé (maliny, ríbezle, černice) a úžasne kontrastuje s čokoládou.

Muffiny napĺňame najlepšie do silikónových košíčkov, ktoré pre istotu aj tak potrieme trochou oleja.
Napĺňame do 1/2 až 3/4 košíčka a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút, kým vrch nepopraská.

Príjemný chuťový zážitok  ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára