Základom je cesto nemixovať, len zľahka premiešať sypkú časť s tou tekutou. Cesto by nemalo byť ani veľmi riedke, ani príliš husté.
Ingrediencie na 12-15, skôr 15 kusov:
sypká časť
- 125 g polohrubá múka
- 125 g hladká múka
- 25 g kakao
- 2 ČL kypriaci prášok do pečiva
tekutá
časť
- 125 g maslo (palmarín)
- 125 g krištáľový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 150 ml mlieko
Postup:
V jednej miske zmiešame sypké ingrediencie, v druhej vymiešame cukor s vajciami, pridáme rozpustené maslo spolu s mliekom. Sypkú časť premiešame s tekutou a nakoniec pridáme 100 g nasekanej horkej čokolády. Dobrou radou je pridať do cesta lesné ovocie, ktoré je kyslé (maliny, ríbezle, černice) a úžasne kontrastuje s čokoládou.
Muffiny napĺňame najlepšie do silikónových košíčkov, ktoré pre istotu aj tak potrieme trochou oleja.
Napĺňame do 1/2 až
3/4 košíčka a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút, kým vrch
nepopraská.
Príjemný chuťový zážitok ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára