nedeľa 24. marca 2013

"Onion" bagety


Na začiatok by som rada upozornila, že soľ rozhodne presne odvážte. Zdôrazňujem to preto, lebo mne sa ju nechcelo vážiť a bagety boli teda trochu sladké, ale v spojení s pomazánkou to až tak nevadilo, ale nabudúce dám presne toľko soli, koľko recept pýta.

       Ingrediencie na 2 macaté bagety:

  • 600 g hladká múka
  • 400 g teplá voda (áno, gramov)
  • 10 g soľ
  • 10 g sušené droždie
  • 1-2 cibuľa

       Postup:

Pripravíme si kvások z teplej vody a sušeného droždia. Do múky so soľou vlejeme kvások a miešame rukou alebo mixérom. Cibuľku prerežeme na polovicu a nakrájame na tenké plátky, ktoré potom ešte raz prerežeme na polovicu. Opražíme ju na oleji do zlatista a osušíme na papierovom obrúsku, aby nebola príliš mastná, potom ju zapracujeme do cesta. Cesto necháme kysnúť až dovtedy, kým nezdvojnásobí svoj objem. 


Rúru predhrejeme na 230 °C spolu s pekáčom. Vykysnuté cesto prekrojíme na 2 časti. Nevaľkáme, len rukami vypracujeme krásnučké bagety, ktoré prenesieme na papier a neskôr na vyhriaty pekáč.

Teplotu znížime na 190 °C a pečieme 30 minút, až kým nie sú vrchy bagiet chrumkavé a zlatiské.

Chutné chrumkanie ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára