sobota 23. marca 2013

Pizza s chrumkavým okrajom



Hovorí sa, že základom je správne odležané cesto. Ale čo ak na Vás príde nesmierny hlad a sladkého už máte po krk? Mne osobne ako prvé zíde na um pizza. A keďže sa mi nechce vysedávať niekde mimo domáceho tepla, občas si pizzu spravím aj doma. Cesto podľa mňa nemusí kysnúť celú noc, stačí pol hodinka, kým nenarastie aspoň raz toľko. Najlepšie na tom je, že nie nič ľahšie ako cesto na pizzu, okrem tortíl, teda.

     Ingrediencie na 1 pizzu:
  • 300 g polohrubá múka
  • 3-4 PL olivový olej
  • 1 ČL soľ
  • 1/4 ČL cukor
  • 150 ml mlieko
  • 1/2 droždie
Všetko spolu vypracujeme, najlepšie rukou,  na hebké cesto, poprípade teda mixérom s hnetacími nástavcami. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste, stačí hodinka.

Vyvaľkáme, ak nemáme odvahu na naťahovanie cesta vo vzduchu. Na cesto naukladáme rôzne suroviny. Odporúčam menej druhov, aby sme ju neprekombinovali. Predsa, v jednoduchosti je krása.

Pečieme na 230 °C asi 20 minút, pre istotu, ale pizzu kontrolujeme.

Chutné chrumkanie ;)





1 komentár: